وزارت دفاع: به‌زودی گوشه‌ای از کوه‌ یخ صنایع دفاعی را می‌بینید «ستاد کل نیروهای مسلح» و «قرارگاه مرکزی قرارگاه خاتم» چه فرقی دارند؟ نقطه‌ضعف بزرگ بمب‌افکن B-21 آمریکا رئیس جمهور: از هیچ تلاشی برای حمایت از چرخه تولید فروگذار نخواهیم کرد امیر جهانشاهی: آماده رویارویی با تمام تهدیدها هستیم/ رصد لحظه‌ای دشمن رویترز: ایران با شکار زهپاد آمریکایی، ضربه سنگینی به پنتاگون زد واکنش شهردار تهران به اظهارات حسن روحانی/در جامعه تزلزل ایجاد نکن! واکنش احمد جنتی به غنیمت گرفتن زهپاد؛ زیردریایی پیشرفته آمریکایی واکنش دستیار رهبر انقلاب به شکار زهپاد آمریکایی سرپرست وزارت دفاع: به گستره ایران، از اعماق زمین تا اوج آسمان، به زودی خواهید دید فوری/ صدای انفجار از تنگه هرمز شنیده شد ضربه اطلاعات سپاه به شبکه فساد ۷۰۰ میلیاردی در خرید گندم/ ماجرا چیست؟ فرمانده جدید انتظامی استان البرز معارفه شد / سردار القاصی مهر کیست؟ هشدار مشاور فرمانده کل سپاه به آمریکا: خود را برای تماشای شگفتانه‌های منحصر‌به‌فرد ایرانی آماده کنید رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: تعرض به نفتکش‌های ایران را با هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا پاسخ می‌دهیم

رونمایی از الواح هخامنشی با حضور پزشکیان

رونمایی از الواح هخامنشی با حضور پزشکیان ششمین محموله الواح هخامنشی ایران که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری پس از سفر اخیر خود به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل با خود به تهران آورده بود، پس از یک هفته قرنطینه در موزه ملی ایران توسط خود او رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 08
کد خبر: ۲۵۹۶۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس‌جمهوری در آیین رونمایی از ۱۱۰۰ لوح هخامنشی که تازه به ایران بازگشته است، با اشاره به اهمیت آثار تاریخی و فرهنگی کشور اعلام کرد: تمام دنیا برای خود تاریخ می‌سازند و ما تاریخ را تخریب می‌کنیم؛ درحالی‌که باید از آن مراقبت کرد.

پزشکیان با اشاره به اهمیت ربع‌رشیدی تبریز، این اثر را دانشگاهی از دسته چهارم در دوره باستان ایران خواند و اعلام کرد: دانشگاه‌های ایران هنوز در ردیف دانشگاه‌های دسته ۲ قرار می‌گیرند؛ درحالی‌که در ربع‌رشیدی تبریز در ۷۵۰ سال قبل و به ۷ زبان زنده جهان آن روزگار آموزش داده می‌شد. رئیس‌جمهوری همچنین درخواست کرد که نظام آموزشی کشور و وزارت میراث فرهنگی دانش‌آموزان را با مفاهیم میراث فرهنگی آشنا کند تا ریشه هویتی و فرهنگی ایران حفظ شود.

محموله‌ای که رئیس‌جمهوری با خود به ایران آورده است، تازه‌ترین محموله از ۳۰ هزار لوح خرد شده و سالم هخامنشی است که سال ۱۳۱۴ برای رمزگشایی به امانت در اختیار مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو قرار گرفت و طی تمام این سال‌ها ۶۶۳۵ قطعه از این الواح به ایران بازگشته و هنوز ۱۶ هزار قطعه دیگر از آنها در مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو است.

موزه ملی ایران، اما به‌دلیل محدودیت فضا آماده نمایش تمامی ۱۱۰۰ لوح هخامنشی تازه بازگشته به ایران نبود و به همین دلیل رئیس‌جمهوری تنها یک ویترین حاوی ۳۰ مهر هخامنشی را رونمایی کرد. اما الواح به‌نمایش‌درآمده چه آثاری و شامل چه مضامینی است؟ / همشهری

رونمایی از الواح هخامنشی با حضور پزشکیان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار